Muzeul este deschis de miercuri până duminică, în intervalele orare 10:00-12:00 și 17:00-21:00.

Muzeul Ivan Patzaichin – Making Of

Credite foto: Mani Gutău

Muzeul Ivan Patzaichin se distinge nu doar ca o nouă atracție turistică din Delta Dunării, ci și ca un exemplu remarcabil de adaptare la specificul arhitecturii locale și de utilizare a materialelor naturale.

În martie 2023, construcția a debutat cu turnarea fundației, marcând începutul unei călătorii captivante către conturarea Muzeului – Centru de Inovare Comunitară de la Mila 23. Până în decembrie, finalizarea clădirilor Muzeului a evidențiat eforturile susținute pentru integrarea sustenabilă a lemnului, stufului, argilei și cânepii în structura sa impresionantă.

Cele patru corpuri distincte care compun muzeu au fost meticulos concepute pentru a îndeplini funcții specifice – observator-muzeu, centru cultural, zona administrativă și de rezidențe, precum și zona de ponton-debarcader.

Simbolul ambarcațiunii de lemn care a însoțit viața lui Ivan Patzaichin sub forme variate, de la lotcă și canoe de simplu și de dublu, până la canotcă, domină spiritul locului.

Vă invităm să vizionați imagini din etapele de making-of ale construcției Muzeului Ivan Patzaichin de la Mila 23, realizate cu măiestrie de Mani Gutău, pe durata derulării procesului de construcție a noului spațiu cultural din inima Deltei Dunării.

Articole recente

Filmul reprezintă o incursiune istorică documentară a devenirii unui multiplu campion olimpic, Ivan Patzaichin, dar și o explorare a naturii complexe și autentice a „celui mai iubit dintre pământeni”, cum îl numește fiica sa, Ivona.
Sâmbătă, 22 iunie, în Delta Dunării, la Mila 23, are loc a patra ediție a concursului  feminin de pescuit la biban în echipă, singura competiție de acest gen din România.