Muzeul este deschis de miercuri până duminică, în intervalele orare 10:00-12:00 și 17:00-21:00.

Bibaniada de fete – Concurs de pescuit feminin la Mila 23

Dacă e iunie, e luna zeițelor pescuitului la biban!

În inima Deltei Dunării, la Mila 23, veți descoperi pescărițe care stăpânesc arta pescuitului cu lanseta. Acestea vor fi acompaniate de alte pasionate de pescuit din toată țara, formând echipe în contextul evenimentului Bibaniada – singurul concurs feminin de pescuit la biban din România.

Inspirat de tradiția din satul Mila 23, unde, după perioada de prohibiție, femeile ies pe baltă să pescuiască biban, concursul se desfășoară pe parcursul a trei manșe: pescuit, festival gastronomic și program artistic.

 

PROGRAM
22 iunie – Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară

06:00 – Adunarea participantelor la Muzeul Ivan Patzaichin
– Formarea echipelor, instructaj și îmbarcare
06:30 – Plecarea spre canal Ligheanca (locul de pescuit)
07:00 – START concurs de pescuit
11:30 – STOP concurs de pescuit / retur către Mila 23
12:00 – Cântărirea capturilor (Mila 23)
12:30 – 17:00 – Festival gastronomic (demonstrație de gătit saramură de biban și degustare) și târg de produse deltaice / artizanale
13:30 – Program artistic
17:00 – Festivitatea de premiere
17:30 – 21:00 – Petrecere cu DJ

 

Evenimentul include și ateliere educative pentru copii, ateliere creative pentru publicul larg și un târg de produse locale.

 

Detalii suplimentare:

– Formarea echipelor: Echipe de 2 pescărițe, una fiind o localnică din Mila 23
– Numărul maxim de echipe admis: 25
– Taxa de participare: 200 lei (achitată la organizatori în ziua evenimentului sau online)
– Înscrieri: Completați acest formular sau trimiteți un mesaj în eveniment.

 

Bibaniada de fete, ajunsă la a patra ediție, îmbină pescuitul de agrement cu gastronomia locală, folclorul, tradițiile, muzica tradițională și turismul lent.

 

Organizatori: Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23,

Partener principal: Banca Comercială Română

Cu sprijinul: AQUA Carpatica și al femeilor din Mila 23.

Locul de desfășurare: Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară, proaspăt inaugurat.

Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 susține dezvoltarea locală din Delta Dunării și alte regiuni naturale din România, promovând patrimoniul hidrografic, biodiversitatea culturală și naturală și încurajând un stil de viață sănătos prin activități în aer liber.

Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară celebrează succesele lui Ivan Patzaichin și oferă un cadru pentru promovarea culturii și tradițiilor lipovenilor din Mila 23, punând în valoare biodiversitatea fragilă a Deltei Dunării. Muzeul va deveni un pilon esențial în viața comunității, contribuind la evoluția Deltei și bunăstarea locuitorilor ei, oferind un model de instituție bazată pe colaborare comunitară.

Articole recente

Filmul reprezintă o incursiune istorică documentară a devenirii unui multiplu campion olimpic, Ivan Patzaichin, dar și o explorare a naturii complexe și autentice a „celui mai iubit dintre pământeni”, cum îl numește fiica sa, Ivona.
Sâmbătă, 22 iunie, în Delta Dunării, la Mila 23, are loc a patra ediție a concursului  feminin de pescuit la biban în echipă, singura competiție de acest gen din România.